Sabrina Fiorelli - vennoot

Sabrina Fiorelli is een van de twee vrouwelijke PAQT vennoten. Als we eerlijk zijn, doen onze dames de meest verrassende dingen in hun vrije tijd!

Sabrina, met welk inzicht sta je elke dag op?

Alles komt goed. Ik speel maar een kleine rol in het geheel. Dat besef helpt me de dingen relativeren.

Relativeren zeg je, hoe uit zich dat nog?

In het cynisch kantje van mijn humor? Al kunnen we ook dat relativeren. (lacht) En absoluut in mijn manier van werken: mouwen opstroppen en aanpakken. Misschien wel de sterkste leuze in ons kantoor ook. Een overvolle agenda of moeilijke zaak? We vinden altijd een oplossing. Net door zo’n hands on aanpak. De discussie durven aangaan. Dat werkt zoveel beter dan wanneer iedereen op z’n eilandje zit. Als die sterke samenwerking er is, zijn problemen relatief.

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?

Ik volgde na mijn rechtenstudies een Manama “arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht” en een bijkomende studie in pensioenrecht en ben sinds 2004 actief in die domeinen. Ik begeleid ondernemers onder andere in alle juridische aspecten die betrekking hebben op het komen en gaan van personeel en zelfstandige medewerkers (o.m. schijnzelfstandigheid), RSZ-aangelenheden en, samen met onze fiscale collega’s, de optimalisatie van loonpakketten.

Het arbeidsrecht is een heel diverse en vaak veranderende, maar ook een heel menselijke materie. Ik denk niet dat het ooit kan vervelen.

Daarnaast ben ik ook bezig met privacy op de werkvloer, een materie die in het arbeidsrecht steeds een grote rol speelt. Met de komst van de GDPR heeft dit nog meer aan belang gewonnen, vandaar dat ik ook ben opgeleid als  “data protection officer”. Dat stelt mij in staat om onze cliënten bij te staan om gegevensbescherming van personeel als een vast gegeven te beschouwen en de regels hierover op pragmatische wijze na te leven.

Wat doe je zoal buiten de kantooruren?

Mensen geloven het vaak niet als ik het vertel, maar thuis transformeer ik in een Formule 1 fan. Dag of nacht, ik volg elke race live, wat toegegeven, sinds de komst van mijn twee oogappels niet meer zo evident is.

Verder engageer ik mij regelmatig voor projecten buiten kantoor. Zo maak ik deel uit van de jury van de meest gendergelijkwaardige onderneming en maak ik deel uit van het bestuur van een lokale ondernemingsvereniging.

CV

Sabrina Fiorelli (°1979, Maaseik) studeerde rechten aan de universiteit te Leuven (2003-onderscheiding). Een deel van deze opleiding voltooide ze aan de universiteit Jean Moulin te Lyon.

In 2004 behaalde zij een Master na Master in het sociaal recht (VUB-grote onderscheiding) en aan de KULeuven volgde zij daarnaast de Bijzondere Leergang Pensioenrecht waarin zij met onderscheiding het daaraan verbonden getuigschrift behaalde (2009)

In 2018 behaalde ze het certificaat van ‘Data Protection Officer’ bij het Data Protection Institute.

Sabrina begon haar loopbaan aan de balie te Brussel in 2004 (oa het kantoor Loyens & Loeff), vervoegde ons kantoor in 2011 en is in 2015 doorgegroeid tot advocaat-partner. Vandaag staat ze mee aan het hoofd van de sector sociale zekerheidsrecht en arbeidsrecht van ons kantoor.

Tijdens het academiejaar 2013-2014 was zij werkzaam als deeltijds praktijkassistent (20%) bij professor Yves Stevens aan het Instituut voor Sociaal Recht van de KULeuven. Zij is tevens lid van de redactieraad van Limburgs Rechtsleven.

Talen 

Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden

Arbeids- en socialezekerheidsrecht
Privacy en GDPR in de arbeidsrelatie