Jonas Peeters

Jonas is misschien wel de strafste planner van het team. Zijn planning klopt in 99,9% van de gevallen. Zijn geheim daarvoor wou hij helaas niet vertellen, zijn verhaal wel!

Jonas, met welk inzicht sta je elke dag op?

Ik tracht uit elke dag het maximale te halen. Kwaliteit boven kwantiteit, op alle gebieden. Ook op werkvlak ja. Dat klinkt raar in deze tijden van druk, druk, druk hé? Maar het lukt me eigenlijk prima. Realistisch plannen en ‘s avonds tevreden terugblikken op wat die dag gelukt is.

Kwaliteit als maatstaf, hoe kom je daartoe?

Persoonlijk inzicht en je kunnen verplaatsen in het hoofd van de ondernemer is voorwaarde nummer één om kwaliteit te leveren. Dat is bij PAQT vanzelfsprekend, zo vanzelfsprekend dat het me telkens weer verbaast wanneer het ergens anders niet gebeurt.

Wat zijn jouw specialiteiten binnen het ondernemingsrecht?

De fiscale aspecten van een onderneming, inclusief aandacht voor de financiële impact daarvan. Ik ben gestart als Indirect Tax Consultant bij Ernst & Young (het huidige EY), waarna ik de overstap heb gemaakt naar een boekhoudkantoor met verschillende vestigingen om KMO's fiscaal en juridisch bij te staan.

Mijn voorkeurmateries, deels ingegeven door mijn eerste werkervaring, betreffen vrije beroepen, btw-materies, vastgoed- en overheidsfiscaliteit. In dit verband wordt steeds nauwgezet samengewerkt met de andere adviseurs van onze cliënten, hetgeen een absolute meerwaarde biedt voor hen.

Wat doe je in je vrije tijd, waarvan mensen altijd verrast zijn als je het hen vertelt?

Momenteel probeer ik me voor te bereiden op een loopevenement dat begin juni plaatsvindt. Ik ben niet bepaald sportief gebouwd, dus mensen kunnen wel eens raar opkijken als ik mijn plan meedeel…

Daarnaast volg ik ook nog een HBO opleiding Boekhouden, voornamelijk uit interesse maar ook om de accountants/boekhouders zo praktisch mogelijk te kunnen adviseren en bij te staan. Waarom nog bezig zijn met de cijfertjes na een dag op kantoor? Waarom ook niet. :-) Beu word ik het allerminst!

CV

Jonas Peeters (°1987, Lommel) studeerde rechten aan de K.U. Leuven, waarna hij ervoor opteerde om een aanvullende Master in de Fiscaliteit te volgen (2011).

Hij startte zijn loopbaan in 2011 als consultant bij Ernst & Young, waar hij zich toelegde op advisering inzake indirecte belastingen en BTW in het bijzonder.

Eind 2013 vervoegde Jonas als fiscaal jurist het Hasselts kantoor van Went.

In 2015 is Jonas toegetreden tot de balie en ons kantoor.

Talen 

Nederlands, Frans, Engels

Vakgebieden

Fiscaal recht en (familiale) vermogensplanning
Bouwrecht en vastgoed